Wie wij zijn

Wij zijn SPIE Nederland, een dochter van de SPIE Groep.

SPIE Industry services is onder andere actief in nieuwbouw van machines en het onderhoud hiervan ten behoeve van de maakindustrie. Hierbij kun je denken aan de bouw en het onderhoud van verpakkingsmachines, vullijnen, high-tech  industrie, tabaksindustrie en warehousing-systemen. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn zowel mechanisch als elektrotechnisch van aard.
Wij voeren onze werkzaamheden meestal uit op locatie van onze opdrachtgevers, maar hebben binnen Industry services ook een afdeling waar besturingen worden ontwikkeld en gebouwd. Dit doen we in eigen beheer.
Onze roots liggen in Parijs. SPIE is opgericht in 1900 en was gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations. Tegenwoordig is SPIE Group dé onafhankelijke Europese leider in multi-technische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. We hebben ruim 46.500 collega’s in 38 landen en breiden gestaag verder uit.
Sinds 2004 is SPIE ook in Nederland actief en inmiddels behoren we tot de top 3 van technisch dienstverleners van Nederland. Vanuit verschillende divisies begeleiden we onze klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland. Om adequaat en proactief te kunnen inspringen op technologische en demografische ontwikkelingen als digitale transformatie, globalisering, vergrijzing en duurzaamheid hebben wij vier complementaire marktsegmenten benoemd, waarbinnen zich ook concrete klantenprofielen bevinden: Smart city, e-fficient buildings, Energies en Industry services. SPIE wil zich als kennisorganisatie blijven ontplooien in omvang, kennis en kunde. We zullen ons dan ook blijven verdiepen in wat onze klanten willen en in de toekomst nodig zullen hebben. Onze gespecialiseerde teams, die dicht bij de klant zitten, zijn heel actief met die vraag bezig. We gaan verdiepen, verbreden en versterken.

 

werken bij SPIE, Industry Services

"Wil jij ook SPIE’er worden?"

Wat wij doen

Wat anderen over ons zeggen Onze succesverhalen

SPIE Machinebouw


spie-success01

Mijn naam is Thomas van Rosmalen, 28 jaar en ik ben ongeveer 3 jaar werkzaam voor SPIE’s business unit Planatec. Toen ik bij SPIE startte als assemblagemonteur had ik beperkte ervaring binnen de machinebouw. De kennis die ik had kwam enkel uit de praktijk en mijn gevolgde opleiding, die wel technisch was, sloot niet echt aan bij de machinebouw. Ik wilde hier wel heel graag in door, maar ik vond het lastig om echt stappen te zetten. In het eerste gesprek bij SPIE werd mij duidelijk dat er kansen lagen om mezelf verder te gaan ontwikkelen. Er werd mij de kans geboden om een opleiding richting mechatronica niveau 4 te gaan volgen. De geleerde theorie kon ik zo ook meteen toepassen in de praktijk. Wat mij vooral aansprak was het projectmatige karakter van de werkzaamheden bij opdrachtgevers. Dit biedt veel afwisseling en heeft er voor gezorgd dat ik me zowel in de breedte als de diepte heb kunnen ontplooien. Daarnaast heeft het me gedwongen om uit mijn comfortzone te treden waardoor ik als persoon enorm ben gegroeid, met name op het vlak van communicatie. Nu, ruim drie jaar later heb ik aan een enorme diversiteit van machines kunnen werken en heb ik mijn diploma behaald. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik van assemblagemonteur door heb kunnen groeien naar de functie van machinebouwer. Ik heb een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt waar ik eerlijk gezegd behoorlijk trots op ben. Ik kan iedereen aanraden om te solliciteren bij SPIE.

Voor de toekomst zie ik mezelf doorgroeien richting engineering. Het is tijd om weer eens met mijn leidinggevende te gaan zitten om samen een nieuw ontwikkelplan op te stellen.

SPIE Machineonderhoud


SPIE, Industry services

Mijn naam is Marcel Indenbosch en ben 3 jaar geleden gestart bij SPIE. Eigenlijk ben ik er per toeval terecht gekomen doordat het aanbod van werk bij mijn vorige werkgever wat terugliep. Zij hebben toen de koppeling gemaakt met SPIE waardoor ik via SPIE het machineonderhoud bij mijn oude werkgever op projectbasis kon uitvoeren. Ik heb in mijn eerste jaar bij SPIE mogen ervaren hoe fijn het is als geen één dag hetzelfde is. Ik ben ingezet op veel kortlopende projecten waardoor ik aan een enorme diversiteit van machines en processen heb mogen werken. Nu ben ik al geruime tijd werkzaam voor een grote bekende bierbrouwerij. Ik zit hier in de rol van meewerkend voorman. Naast het feit dat ik nog steeds met mijn handen bezig ben om de vul-lijn waarvoor ik verantwoordelijk ben draaiend te houden, ben ik ook belast met de planning en de begeleiding van collega’s tijdens het periodiek onderhoud. Daarnaast word ik door de opdrachtgever gezien als kennisdrager en lever ik input op technisch vlak voor een aantal verbeterprojecten binnen de plant. Hiervoor heb ik ook geregeld contact met onze leveranciers om levertijden of de kwaliteit te bespreken. Mijn ambitie is om over vijf jaar de functie van maintenance coördinator te vervullen. Ik ben op dit moment in gesprek met mijn leidinggevende om dit traject verder vorm te geven. Ik zie mezelf als een echte techneut en vind het prachtig om al die verschillende machines en processen te zien, draaiend te houden en te optimaliseren. Ik ben echt enorm blij dat ik bij SPIE de kans heb gekregen om mezelf te ontwikkelen en deze groei door heb mogen maken. Ik kan iedereen aanraden om te solliciteren bij SPIE. Met de juiste instelling staan alle deuren op een glansrijke carrière in de techniek wagenwijd open.

RIMAS Assembly Technology


spie-success02

RIMAS Assembly Technology is een internationaal opererend bedrijf en levert onderdelen, gereedschappen, machines en turnkey lijnen voor productassemblage en LEAN productie. RIMAS heeft wereldwijd machines en lijnen ontwikkeld en geïnstalleerd, voor de elektronica- en semiconductorindustrie, de automotive- en luchtvaartsector, de solarindustrie en diverse andere industrieën. RIMAS, opgericht in 1995, levert profielsystemen, turnkey oplossingen, inclusief transfersystemen, robotsystemen, automatisering, werktafels, machineafschermingen en opslagfaciliteiten. Daarnaast is RIMAS Assembly Technology handelspartner van Bosch Rexroth voor de verkoop van het Bosch Rexroth montageprogramma. RIMAS staat bekend om haar snelle en accurate levering en hoge kennisniveau. Een sterk fluctuerende orderstroom is hier kenmerkend.

Vraagstelling:

De leverbetrouwbaarheid is zeer belangrijk. RIMAS heeft daarom ook de personele vaste bezetting daarop afgestemd. Voor projecten heeft RIMAS het strategisch besluit genomen de personele bezetting van project tot project te berekenen en extern in te lenen door middel van een vaste flexpool. Het is van belang om met een vaste groep in de flexpool te blijven werken, zodat er snel kan worden opgestart en daarmee de oplevertijd en opleverkwaliteit is geborgd. In 2014 en 2015 had RIMAS een project voor ASML, waarin extra bepalingen waren opgenomen met betrekking tot zuiverheid, betrouwbaarheid en maatvoering, in verband met het opleveren van producten in een cleanroom.

Oplossing:

In samenwerking met SPIE Planatec is intensief gekeken naar profielen van medewerkers die in de vaste pool zouden komen. Belangrijk aspect hierbij was dat de monteurs samen een goed team konden vormen, waarbij flexibiliteit een belangrijk uitgangspunt was. Deze monteurs hebben vervolgens eerst een briefing gehad over de extra bepalingen, met de daarbij behorende strenge protocollen, die ASML heeft gesteld aan de producten.

Resultaat:

De gekozen aanpak heeft ertoe geleid dat er een pool van vaste SPIE Planatec medewerkers is ontstaan die direct én volledig efficiënt inzetbaar is. RIMAS kon gedurende het gehele project voldoen aan de afnamevraag van ASML, zonder leegloop te hebben bij monteurs. De flexpool liet een wisselende bezetting tussen de 1 en 18 man probleemloos toe, vanwege de korte lijnen met SPIE Planatec. Omdat RIMAS zelf geen extra monteurs volledig in dienst hoeft te hebben, heeft deze werkwijze voor dit project financieel geleid tot een verantwoorde besparing op personeelskosten.

MARNE


spie-success03

Wie zich afvraagt waar Abraham de mosterd haalt, hoeft maar naar Groningen te gaan. Daar ligt De Marne’s Fabrieken BV waar al sinds 1895 mosterd gemaakt wordt die inmiddels elke culinaire uithoek van de wereld heeft bereikt. Het productpalet van Marne is verrassend groot voor een op het oog relatief kleine fabriek. Maar de schijn bedriegt. Marne is met een productie van ruim 10.000 ton mosterd per jaar een bedrijf dat groeit en bloeit. De oude kernwaarden – puur, smaak en ambacht – zijn nog steeds van toepassing op deze organisatie die zich tevens hofleverancier mag noemen. In Groningen wordt buiten Groningse en Limburgse mosterd ook Franse Dijon-mosterd gemaakt onder Marne-merk.

Een bedrijf met pit dat mede dankzij de gedreven inzet en visie van Operational director Paul de Vries sneller groeit dan verwacht. “Dat ligt niet alleen aan mij”, zegt hij relativerend. “We hebben een leuk team van ongeveer 35 man die allemaal hart hebben voor dit bedrijf en onze producten. Verder zijn we erg blij met de jarenlange constructieve samenwerking die we met SPIE – voorheen Numac Maintenance – zijn aangegaan waardoor we niet alleen op elkaar, maar ook op de techniek van onze machines kunnen vertrouwen. Vertrouwen en betrouwbaarheid zijn in deze branche onontbeerlijk.”

De passie voor het product is niet alleen zichtbaar, maar valt ook te ruiken bij Marne in Groningen. Paul de Vries komt vaak op de werkvloer en wordt nooit moe om uit te leggen hoe de processen van het maken van diverse soorten mosterd en andere sauzen verlopen. “Ik laat natuurlijk niet het achterste van mijn tong zien”, lacht Paul de Vries. “De toevoegingen van bijvoorbeeld kruiden geven de diverse soorten mosterd hun specifieke smaak. Dat is natuurlijk ons geheim. Voor de rest zijn we een transparant bedrijf dat geënt is op een eerlijke manier van werken en zakendoen. Zo werken we nog met echte molenstenen voor het vermalen van het mosterdzaad. Dat doen we omdat we geloven dat ambacht en passie terug te proeven zijn in ons product. We doen geen concessies aan smaak.”

De samenwerking met SPIE, voorheen Numac dateert al van jaren geleden toen Paul de Vries nog bij Avebe en FrieslandCampina werkte. De foodindustrie loopt als een rode draad door zijn carrière. “Het kost me geen moeite om de kwaliteit van SPIE te prijzen”, stelt Paul de Vries. “Ze leveren goede, betaalbare service. Daarbij kennen ze hun rol en opereren ze proactief. Het is een betrouwbare partij.” Glunderend luistert Jan Drent van SPIE naar de loftuitingen aan ‘zijn’ adres. “We kennen onze klanten goed. Dat maakt een groot verschil”, zegt Jan. “Van de 24 man die in Groningen werken, lopen er hier bij Marne permanent twee rond. We doen het correctieve onderhoud. De afgelopen periode hebben we gekeken of we onze serviceverlening niet nog verder konden optimaliseren. We hebben toen een onderhoudsbeheersysteem opgezet zodat we van correctief onderhoud uiteindelijk naar een preventieve onderhoudstaak gaan. In die zin is het mooi om te zien dat we samen met onze klant groeien naar een nóg hoger level van samenwerking. Ik kan alleen maar zeggen: de samenwerking met De Marne’s Fabrieken BV smaakt naar meer.”